Ιστορία

Αυτό που σήμερα ονομάζουμε τυρί ΦΕΤΑ Π.Ο.Π., ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, τουλάχιστον από την εποχή του Ομήρου, αφού αναφέρεται πολλές φορές στην Οδύσσεια.

Ο μύθος αναφέρει ότι ο κύκλωπας Πολύφημος ήταν ο πρώτος παραγωγός τυριού. Μετέφερε το γάλα που συνέλεγε από τα πρόβατά του σε σάκους από δέρμα ζώου, διαπιστώνοντας, προς μεγάλη έκπληξή του, ότι με την πάροδο λίγων ημερών, το γάλα μετατρέπονταν σε μία στερεή, όξινη και διατηρητέα μάζα.


Image

 

Το 1890 ο Δημήτριος Χριστάκης, χρησιμοποιώντας τα ορεινά γάλατα της περιοχής της Έδεσσας στο Νομό Πέλλας, δημιούργησε ένα μικρό εργαστήριο τυροκομικών.

Το αιγοπρόβειο γάλα αποτελεί ένα μίγμα πιο πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Β και πρωτεΐνες απ' ότι το αγελαδινό γάλα.

Πολλά πράγματα αλλάξαν μέσα στα 120 και πλέον χρόνια ιστορίας με την επιθυμία για παραγωγή αγνών και ποιοτικών προϊόντων να αυξάνει.

Έτσι, δημιουργήθηκε η εταιρεία ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε. μέσα από πολλές αλλαγές και δυσκολίες. Αυτό, όμως, που δεν άλλαξε και παραμένει, ακόμα και σήμερα, είναι η σταθερή παράδοση και η αυθεντική γεύση.

Επισκόπηση

  • Ιστορία +

    Το 1890 ο Δημήτριος Χριστάκης, χρησιμοποιώντας τα ορεινά γάλατα της περιοχής της Έδεσσας στο Νομό Πέλλας... Περισσότερα
  • Εταιρεία +

    Οι κληρονόμοι της εταιρείας καταβάλλοντας ιδρώτα και σκληρή δουλειά κατόρθωσαν και δημιούργησαν σήμερα, τη γνωστή... Περισσότερα
  • Εργοστάσιο +

    Το εργοστάσιο μας με έδρα το Προάστιο Έδεσσας, διαθέτει σύγχρονη αυτοματοποιημένη γραμμή παστερίωσης και τυποποίησης... Περισσότερα
  • 1

Εταιρική Ευθύνη

image Αγνά Ελληνικά Τυροκομικά.
Υψηλής Ποιότητας Προϊόντα.

image Πιστοποίηση & Άδεια Π.Ο.Π.
Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης.  Περισσότερα
image Διεθνείς Διακρίσεις & Βραβεία.
World Cheece Awards.
Περισσότερα

Ενημέρωση

Εγγραφείτε στη λίστα αλληλογραφίας μας
για να λαμβάνετε δωρεάν newsletter μας.
Πατήστε εδώ

Διαβάστε συνταγές με Ελληνικά τυριά
που σας προτείνουμε.
Πατήστε εδώ